Fat&Fit&Fabulous – Sretan život u svakoj veličini!

Jessamyn Stanley je poznata instruktorica Yoge i Body Positivity zastupnica.

Jessamyn Stanley je poznata instruktorica Yoge i Body Positivity zastupnica. Još je i pisac. Ima iza sebe nebrojene blogove, knjige, treninge, klijente. Na naslovnoj je stranici SELF časopisa kao želja transformacije u Fitnessu koji prihvaća i poziva na aktivnost ljude u svakoj veličini tijela
Da li je to danas tako? Usprkos svim postignućima, uspjesima i slavi nije rijetkost da Jessamyn udje u teretanu gdje joj se svaki put ponudi neka dijeta da smršavi (bez da je to ona tražila, istinita priča). U svom interview-u kaže da joj je nedavno jedna od instruktorica u fitnessu u kojem je vježbala došla reći (dok je dizala utege) da je valjda svjesna što je kalorija i da mora jesti manje.
Ako Jessamyn to doživljava, onda zamislite kako je “običnim smrtnicima” koji žele biti aktivni a ne odgovaraju današnjoj viziji “fit” vježbača.
Jedna od poruka naše nove klijentice prije nego što je krenula u Točkicu i zavolila spinning:
“ Pozdrav! Jučer sam saznala za vas i jako su mi se svidjeli vaši programi vježbanja pa sam vas odlucila kontaktirati. Naime deblja sam osoba i ne volim trenirati u grupama jer često nailazim na osude i ružne komentare, čak i od trenera. Vi mi se svi činite dosta dragi i pozitivni te bih voljela doći i isprobati neki trening kod vas. Vidim da je prvi trening besplatan pa me zanima ima li mjesta za mene? ?
U svijetu i stoljeću u kojem naša veličina, boja, spol ili seksualna opredjeljenost nije znak niti mjera naše inteligencije, kompetencije ili mentalne snage i ravnoteže, možda će biti moguće da sve to a posebno veličina tijela prestane biti mjera uspjeha ili pripadnosti u fitnessu.
Ako bi ovo društvo pa i svi koji rade u fitnessu počeli biti svjesni da je ne pozivati deblje i veće na aktivnost sramotno, prepuno neznanja i zabluda (a ne debljina na koju se danas gleda kao na sramotu) tada bi svaki fitness studio bio drugačije mjesto – ono koje poziva na aktivnost i deblje i mršavije jednako, u puno većem broju nego danas.