Humans of Točkica – Interview tjedna – naša trenerica Dunja

Nikad se nisam mogla predati nijednom sportu. A onda sam jedan dan, sasvim slučajno, ušla u Londonski Soulcycle

A onda sam jedan dan, sasvim slučajno, ušla u Londonski Soulcycle. Svidjelo mi se sve – od dobre muzike na recepciji do sportske obleke koja me mamila da prvo složim dobar training outfit pa tek onda sjednem na bic 🙂

Atmosfera je bila dobra, pozivala je na dobro raspoloženje. Bila sam uzbuđeno sretna i malo nervozna dok su mi pomagali da namjestim bicikl i okrenem po prvi put pedale na spinneru. Sve to je bilo prije samo 3 godine!

Kad danas razmislim što me je taj dan promijenilo i zašto sam brzo zavoljela spinning, evo 5 razloga zašto je Rhythm Riding promijenio moj život.

Postoji ritmički isprepletena playlista. To znači 10-15 pjesama, sve u različitom ritmu koje vas potiču da se popnete na taj bicikl i vozite kao da ne postoji sutra. Volite li novu pjesmu Harryja Stylesa? Sjajno. Najvjerojatnije ćete je čuti na sljedećem treningu, a vi ćete se penjati, joggati ili trčati uz nju.

Ako ste Blizanac kao ja, znate da mrzite monotoniju. Uz Spin dobivate potpuno novi popis pjesama sa svakim treningom, novu koreografiju i hvatanje bržeg ritma svaki put. Doslovno se samo morate pojaviti, uroniti u atmosferu i dopustiti sebi da budete što opušteniji i veseliji. Što više to činite, to je trening brži i zabavniji.

Znoj. Poznato je da su spinneri obliveni znojem na kraju svakog treninga. I to ne samo uobičajeni znoj ispod pazuha ili na čelu. Govorim o koljenima, zglobovima i prstima! Vidjeti sav taj trud na sebi stvara osjećaj ponosa i ostvarenja nakon treninga!

Treneri su puno više od trenera. Dok plešu i hvataju ritam na svom podiju, puštaju dobru muziku i pozivaju da ih pratite, podsjećaju na DJ-eve u nekom klubu. Tu dodajte zamračenu sobu, reflektor ili svijeću, jasno vam je zašto se Rhythm Riding često zove i Party on a Bike!

Treneri su i motivacijski govornici. S treninga ćete izaći s nekim novim pogledom na život i vjerovat ćete u to. Nema više “my body my temple bs”. Treneri pogađaju sve dijelove vašeg života kako bi vas pokrenuli i motivirali.

I za kraj, zajednica. Od trenutka kada sam ušla u Soul a danas u našu Točkicu gdje vodim treninge, osjećala sam se dijelom nečeg većeg od života. Nešto kao onaj dokumentarac o Hot Yogi, osim svih čudnih ilegalnih stvari :-)) Ljudi će vam zaželjeti dobrodošlicu na vašem prvom treningu, sjetiti vas se i slaviti vaše pobjede. Vaš 100. spin! U toj sobi svaki put osjetimo ljubav.

Ali nemojte mi vjerovati na riječ. Pogledajte sve treninge koji se održavaju ovaj tjedan. Isprobajte sami i upišite se! Your first ride is free! So are you!